NOHUTTAN KEK Mİ OLURMUŞ?

Merhaba!
Canımın tatlı çektiği günlerden biriydi yine ve yine...Dedim öyle bi şey yapayım ki hem glutensiz olsun hem şekersiz/yağsız olsun hem sağlıklı olsun hem de lezzetli! Çok şey istemişim sanki bi tariften ama oldu,valla çok güzel oldu.
Özellikle glutenin zararlarının tartışıldığı ve bilindiği şu günlerde bence kurtarıcınız olacak bir tarif.Şeker konusuna girmiyorum bile;zaten hiçbir tarifimde şeker yok,kullanmıyorum.
E peki nasıl olacak?  Hemen başlayalım.



Tabanı için gereken malzemeler:
➤1 su bardağı beyaz nohut (3-4 saat suda beklemiş)
➤1 yemek kaşığı ham kakao
➤3 muz
➤1 organik yumurta (yumurtanın üzerinde yazan kod 0 ile başlamalı,1 2 veya 3 ile değil.)
➤1 çay bardağının yarısı veya çeyreği kadar su(rondonun rahat bi şekilde çalışabilmesi için)
➤1 çay kaşığı karbonat 
➤2 yemek kaşığı chia

Üstü için gereken malzemeler:
➤1 muz 
➤1 çay kaşığı chia 
➤1 frambuaz(her bir kek için)
  
Taban malzemelerimizi rondoya atıp homojen hale gelene kadar çekiyoruz.175 derece fırında 30 dk pişiriyoruz ve gönlümüzce süslüyoruz...
Bu üst için kullandığım malzemeleri gönlünüzce değiştirebilirsiniz çünkü tarif öyle bir tarif ki kek görünümlü hafif bir krep tadı diyebiliriz;üstüne ne konsa güzel...Fındık badem ceviz konulabilir,çilek püresi konulabilir,Ham kakao ve hindistan cevizi yağı eşliğinde bir bitter sos konulabilir...Seçenekler uzar gider,gerisi yaratıcılığınıza kalmış.Afiyet olsun!


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİYANA GEZİ REHBERİ